2010. július 26., hétfő

Pakkot kaptam...

...méghozzá Rikkeréktől. Az elsőt. És én annyira, de annyira be vagyok sózva!!! Csodálatosak ezek a fonalak, álmomban nem gondoltam volna, hogy ennyire puhák!
Az előfonal minta meg valami hihetetlen. Már álmodozok is, hogy miből fog állni a következő rendelésem! Csak ne Gyes-t kapnék, mert abból nemigen ugrabugrálhatok.
A nyers fonalból kardigán készül Csabikának, meg sapka is hozzá. A zöld színátmenetesből szintén valami Csabikámnak, a lila színátmenetes pedig az enyém!!! 40 dkg-t kértem belőle, tehát bőven elég lesz egy beleburkolózós kendőnek. Legalábbis annak terveztem, csak még meg kellene tanulnom háromszögletű kendőt kötni, a szögletes már nagyon megy!
Apropó, szögletes, a Vénusz stólám egyik felével tegnap elkészültem, ma elkezdtem a másik felét, gyorsan meglesz, közben szerintem kicsi pihenésnek nekilátok a zöldből kardigánnak.
Na, megyek is tovább gyönyörködni a fonalaimban.
Remélem hamarosan megérkeznek a Cataniáim is, amiket ócccsó pénzért teszveszeltem!

2010. július 22., csütörtök

Csabi kalpagja




Elkészült Csabika kalapja, persze aludt közben, és nem ugyanolyan fonallal horgoltam, mint a lányokét. Persze, hogy nem akkora lett, pedig hozzá mértem a másikhoz. Picit kisebb, de azért még éppen jó. Próbáltam fodor nélkül csinálni, de én már vissza nem bontom, majd úgyis ki akarom kicsit keményíteni, és levasalom a szélét.


Csabi persze bőszen szorongatja a másik kalapot is, azért remélem átadja a kislányoknak!


Mindenesetre a sajátja biztosan tetszik neki, mert még a fején van, büszkén viseli. Tegnap, mikor vettük a fonalat, lelkesen mutogatta mindenkinek, hogy neki ebből horgol majd Anya kalapot. Este, mikor nekiláttam, még a biztonság kedvéért megkérdezte:


-Anya ebből nekem lesz kalap ugye? :)




Catania fonallal, szintén 4 mm-es horgolótűvel készült.

2010. július 20., kedd

Vénusz stóla




Elsősorban Ercsu - nak mutatom, hogy mit művelek éppen. Én balga azt hittem majd megpróbálom a haladó változatot, holott eddig egy épkézláb darabot nem kötöttem, de mire háromszor lebontottam, realizálni kellett jelenlegi képességeimet és úgy döntöttem maradok a kezdő változatnál. No meg azzal nyugtattam magam, hogy ez nem annyira lyukacsos csipke minta, jobban melegít majd. Hi-hi. Viszont határozottan fejlődök, mert már 3 teljes mintasort megkötöttem és még eddig nem rontottam el. Igaz ezt csakis akkor szabad csinálnom, amikor Csabika alszik, mert ha itt van egyfolytában szóval tart, egyáltalán nem tudok figyelni és akkor jön a baj. Viszont már eléggé benne van a fejemben a minta, meg mondogatom hangosan a szemeket egymás után, nehogy véletlenül pl. egy ráhajtást kihagyjak.
A képet lefotóztam kint az erkélyen is vaku nélkül, mégis úgy tűnik a benti vakus kép színe közelebb áll a valósághoz. A fonalam csak 75%-os gyapjú, de jó puha, és nem szúr.


Szóval lelkes vagyok nagyon, és végre egy sikerélmény!


Ma hívtam Rikkeréket, pár nap múlva összerakják a rendelésemet, és végre nekem is lesz pihe-puha színátmenetes gyapjú fonalam! Már nagyon várom!

2010. július 18., vasárnap

Nem adom fel, míg egy darabban látsz...

Elkészült! Nem adtam fel a
dolgot! Bár a fazonja ugyan-
olyan, mint az én fejemen, csak az én kicsi fiamnak klasszisokkal jobban áll. Nem, ez a kislányos fodros kalap nem Csabikának készült, azért bohócot nem csinálok belőle, csak nagy lelkesen vállalta az alkalmi modell szerepét, és rettenetesen élvezi, most is a tükör előtt illegeti magát. Szóval nagyon örülök, hogy fel tudtam próbálni és le tudtam fotózni a kalapot. Holnap elrobogunk a fonalboltba és veszünk még egy gombolyagot, ugyanis fog készülni még egy ugyanilyen darab, és bátyám kislányai, Hédike és Hannácska lesznek az új tulajdonosok, akik Csabikánál 3 hónappal fiatalabbak, így szerencsém van, ha nekik készítek valamit, mert Csabikára fel tudom próbálni (ha hajlandó). Ők ugyanilyen tündérien mutatnak majd benne, mint Csabi. Azt pedig csak remélni tudom, hogy nekik is legalább ennyire tetszik majd!




Elfuserált kalapom-pom-pom







1 nap alatt készen lettem volna a kalapommal, ha közben nem rontom el. Egyszer már visszabontottam, mert túl nagynak találtam. Aztán mire eljutottam a fodros széléig, kiderült, hogy még mindig nagy.


Anyukám figyelmeztetett, hogy vigyázzak, ha túl sokat szaporítok a karimájánál, fodros lesz. Na én szándékosan nem vigyáztam, mert gondoltam egy igazi nyári kalap milyen jól néz ki, ha fodros. Igen ám, de az én fejemen elég kevés sapka, kalap áll jól, ezzel a fodorral meg úgy néztem ki, mint egy fejőnő. Mérgemben visszabontottam szinte az egészet, még egy sorral kisebbre, mint tegnap, így talán a méret jó lesz, meg majd kevesebbet szaporítok, hogy ne legyen ilyen idétlen fodros, és talán kicsit hosszabbra horgolom. Csak a fonalam nem biztos, hogy elég lesz, pedig elvileg 10 dkg-nak elégnek kellene lenni. De holnap már nyitva lesz a fonalbolt.
Mellesleg nem biztos, hogy ez a szín éppen a megfelelő választás nekem. Hát, azt hiszem úgy ahogy van, ezzel a kalappal mellényúltam. Max. csinálok belőle a kislányoknak 1-1-t.


Egyébként Anchor Magicline 1502-es fonalból, 4-es horgolótűvel készül(t)(ne)-fog készülni.

2010. július 16., péntek

Horgolt kékség


Életem első horgolása ez a kék kendő. Kedden még fogalmam nem volt hogy kell horgolni, illetve csak próbálkoztam magam, de aztán csodálatosan kézimunkázó Édesanyám felvilágosított, hogy amiket én művelek, azok még rövid pálcának sem mondhatóak. Aztán tartott egy kb. 10 perces gyorstanítást, és én rögvest hozzá is kezdtem a rég áhított vállkendőm horgolásához.


Ma lett kész, le is fotóztam.

A mérete ugyan kisebb lett, mint szerettem volna, köszönhetően tapasztalatlanságomnak, türelmetlenségemnek, fonalhiányomnak (csak 4 gombolyag volt), valamint méreteimnek.

De sebaj, majd a következő.


Le is fotóztam, kigombostűztem a kanapéra, majd megjelent Csabikám, akire ráterítettem, de egy elegáns mozdulattal ledobta magáról. Majd Nefelejcs Fifit próbáltam becserkészni alkalmi modellnek, de kisfiam hasonló gyorsasággal távolította el róla a kendőt, mint saját magáról. A keze benne is maradt a képben, de legalább a kendő méretei így valamennyire kivehetőek.


100% pamut fonalból, 2,0-es horgolótűvel készítettem, 308 szemmel kezdtem.


Most bátyám ikerlánykáinak szeretnék egy kis nyári szoknyát horgolni. A mintája a babám ruhája lesz, még anyukám horgolta kislánykoromban, azóta féltve őrizgettem. Lám, most jó szolgálatot tesz. Csak ne lennék olyan béna (még), mert valahogy sehogy nem bírok rájönni, hogy álljak neki.

De majd ha megyünk haza, anyukám megmutatja. Addig is szorgalmasan próbálkozok. Ha lesznek fotók, felteszem!

2010. július 12., hétfő

Első bejegyzés



Gondolkodtam miről is szóljon a blogom, végül úgy döntöttem minden lesz benne. Első bejegyzésre életem első mei tai-t tartottam érdemesnek. Le is fotóztam. Szerintem elsőként szuperul sikerült, bár Csabinak kicsit rövid, sajnos nem volt itthon elég bélés. Így odaajándékoztuk kicsi szomszédunknak, a 7 hónapos Dinának, aki nagy élvezettel csücsükél benne anyukája mellkasán.


Szóval lesz minden a blogomban. Az elhatározás megvan a kézimunkázásra, csak tettlegességig nem fajult még a dolog. De ami késik nem múlik!


Ha érdemesnek tartom rá 1-1 gasztrovégterméket is, annak is felteszem a fotóját és receptjét. Valamint majd lesz itt még Csabi mindennapjairól is beszámoló!


Szép napot!