2010. augusztus 30., hétfő

Tripla öröm

Végre sikerült kicsit kikapcsolnom! Tegnap délelőtt gombázott a család. Íme a vargányazsákmány. Kicsik, édesek, csak 6 darab, de a miénk. Ezenkívül szedtünk még egy nagy kosár galambicát.

Aztán délután - míg én Apa cuccait készítettem a hétre, meg főztem, meg gombát pucoltam - a fiúk kimentek a mamához. Ezzel a gyönyörű csokorral állítottak haza. Persze külön-külön. Kicsi fiam az őszirózsát hozta, apukája az igazit. :) De egyben még szebben mutat:


Ma délelőtt pedig klarinétostalálkozón voltam. Egy dán hangszerészmester tartott előadást, hozott hangszereket, amiket ki lehetett próbálni. Hihetetlen mit ki nem hozhat egy hangszerből egy igazi hozzáértő.



Elhiszitek, hogy igazán feltöltődtem?

2010. augusztus 28., szombat

Kardigán No.4.

Én többet határidős munkát nem vállalok. Nem nekem való...már az ideg kerülgetett, hogy nem leszek kész holnapra ezzel a kis kardigánnal.


Holnap délelőtt 3/4 11-kor keresztelik Dina babát, és ma 22:50-kor adtam oda anyukájának, Krisztinek. Tényleg az utolsó előtti pillanatban.
1 ágú tolnai előfonalból készült a passzéja 4,5, a többi 6-os tűvel. Kb. 15 dekát "nyom". Könnyű, pihe-puha kis darab, és egy nagyon egyszerű kis mintát választottam hozzá. Igaz amennyire egyszerű, annyit bajlódtam vele az elején, de aztán ráállt a kezem. A nyakát kicsit furfangosabban készítettem. Oda is mintát kötöttem, és mintha gallérja lenne, úgy varrtam le. Eredetileg nem akartam levarrni, de visszapöndörödött. Nem baj, nekem így is tetszik. Szerintem mutatós kis darab lett. Remélem másnak is tetszik majd!
Maradt még kb. ugyanennyi fonalam, arra gondoltam, hogy abból volt osztályfőnökömnek készítek egy puha nyakmelegítőt a 10 éves érettségi találkozónkra. Ki is néztem hozzá egy jó kis mintát az egyik könyvemben.

2010. augusztus 26., csütörtök

Szappan és papucs

Szappant készítettem. Drága Kera kisegített pár recepttel és végre én is tudtam IGAZI szappant készíteni. Amilyen receptem volt, korántsem nevezhető jó minőségű szappannak. De ezek igaziak lettek. Ez az első 2 adag, de annyira könnyű készíteni, és olyan gyorsan megvan, és annyi félét akarok... ma vásárolok körömvirágot, és narancsos-fahéjas szappant szeretnék. (a körömvirág extra ápolást és szép sárga színt ad neki)


Bal oldalon, és a figurásak kókuszos-csokisak a férjemnek kiengesztelésül, amiért vettem egy botmixert. A jobb oldali hasábokban van cickafark, kövirózsa, jázmin illóolaj. Ezek anyukámnak készültek, a kövirózsa bőrhalványító hatása miatt. A cickafark szappan pedig nekem nagyon bejött, úgy gondolom egy nő háztartsásából sem hiányozhat. Én pl. úgy vettem észre, hogy még az izzadást is mérsékli kicsit. Lehet, hogy én képzelem így, de az a fontos, amiben hiszünk. A jobb alsó sarokban a kis virág alakú, és fölötte a muffin formában nagymamámnak készült gyöngyvirág illóolajjal, imádja. Ebben semmi más nincs. Az extra ápolást a kókuszosokban a shea vaj, a többiben lenmagolaj adja.

A másik nagy örömöm tegnapra ez a papucs:



Ásványokkal van kirakva (a leírás ellenére nem csak jadeköves papucs, mert az csak a zöld benne. De most meg nem mondom a többi milyen kő). Jótékonyan masszírozza a talp reflexzónáit. Egy bajom van csak vele, hogy naponta max. 15 percet szabad használni, mert nem szabad állandóan stimulálni a reflexpontokat. :(  Pedig jóóóóó, és tényleg azok a pontok fájtak, ahol problémám van, pl. a szememnél. (szemüveget hordok)
Anyukám is kipróbálta, neki is a szeménél fájt (most sokat romlott a szeme) és a szívénél. :(
Mindenesetre nagyon szuper kis papucs, rögtön beleszerettem, ahogy megláttam. Valamint én hiszek az ásványterápiában, rendszeresen használom őket. Mikor mire. Most pl. újra elkezdtem használni a krizoprázomat, mert nagyon szeretnénk kistestvért.
Ha igény van rá, írok részletesebben is a kövek gyógyító hatásáról.
Na de nem evezek messzebb vizekre, mert ha egyszer elkap a gépszíj, csak mondom-mondom-mondom a magamét. :)
Szép napot!

2010. augusztus 25., szerda

Festettem

Ne tessék röhögni! Soha nem voltam egy nagy festőművész, de hokata játékára jelentkezve, én is "alkottam" egy képet. Mi vagyunk rajta Csabikával, én klarinétozok neki, ő hallgatja. Ennyire futotta tőlem.
Apa azért nincs rajta, mert ő hétközben nincs itthon, így a mindennapjainkat ábrázoltam. Ráadásul tőlem rá sem fért volna a képre. :)) hihihi

2010. augusztus 22., vasárnap

Kutyorgot horgoltam...

...csak úgy kutyorg futtában, mert bizony nem sok időm volt rá, éppen hogy kész lett ma délután 2 körül, és fél 4-kor mentünk köszönteni Zolikát (bátyám kisfiát) első szülinapján.
De a kis drágám úgy tűnik elnézte nekem, hogy nem lett szépen kidolgozott, tökéletes kutyorgja, mert szemmel láthatóan tetszett neki. Az én kicsi, mosolygós, gyönyörű szemű keresztfiacskámnak!
Isten éltessen Zolika!



2010. augusztus 19., csütörtök

Napsütötte Toszkána...

...valahogy mindig ez a film ugrik be a paradicsomról. Imádom. Mindkettőt. Hatalmas kosárral főztem be, 11 nagyobb és 4 kisebb üveg lett. SEMMIT nem tettem bele, csak jól megfőztem, felforraltam és 5 percre fejreállítottam. Ez a tartósítás. Remélem nem romlanak el, tavaly a celofán tetejére tettem egy kis na-benzoátot, semmi bajuk nem lett. Lecsavarni én nem tudom, amikor Apa leerőlködi a tetőt, a celofán még pukkan egyet, úgyhogy tuti légmentes.


Ezt a tányérka gyümölcsöt magamnak készítettem elő, és annyira megtetszett, lefotóztam kedvenc bio málnaszörpöm társaságában. A terítő pedig a másik kedvencem, szerintem jól mutatnak együtt.


2010. augusztus 18., szerda

Zöld kardigán

Elkészült az egyik...
Itt még munkában a gombostűk az ujja összevarrása közben.




Aztán a gombok próbája. Nem varrtam fel, majd a kis tulajdonosa megmondja melyiket szeretné rá:

Katicák:




Napraforgók: (szerintem ők mutatnak rajta a legszebben)



Persze Csabinak ott kellett lenni, és csak mondogatta: hú de jó! :)



Eprek: (belőlük csak 1 kardigánra való van)





Tessék választani! :)


2010. augusztus 15., vasárnap

Már megint szerzemények és...

...ez a szépséges telefon. A könyveket a Tesco-s könyvesboltban (Tóth könyvesbolt és kiadó - http://www.tkk.hu/ ) vettem, irtózatos ákcijós áron, 2500 ft-ról voltak 600 ft-ra leárazva. Még lehet kapni 200 blokk foltvarráshoz címűt is, de az engem nem értint.


A telefonom tegnapi szerzemény, végre megszüntettem az előző drága előfizetésemet és beléptem a zenesuliban a flottába, így pontosan fele annyi az előfizetési díj. A kis szépségem pedig Samsung GT-S5350. Gyorsan horgoltam is neki ruhácskát, hogy sokáig ilyen szép maradjon. Apa persze hülyének nézett, azt mondta felnőtt nő vagyok, minek ilyen katicás kis bugyor. Hát ez van, én már csak ilyen gyermeklelkű maradok. A gyerekek között? :)

2010. augusztus 13., péntek

Gyönyörűségeim

Már nem most érkeztek ezek a gyönyörűségek, csak most volt "kedvem" lefotózni őket. Minden vágyam volt ilyen rózsafa kötőtű, és addig keresgéltem, míg a teszveszen ráakadtam egy nagyon kedves hölgynél, Beánál ezekre a csodákra. Közben kiderült, hogy van hozzá rózsafa gombostű is. Imádom, használom is szorgalmasan, amikor a kardigánok ujját, stb. varrom fel. A kötőtűt is szeretem, bár annyira nem csúszik, így kicsit szorosabb vele a kötés.
Itt még Csabika kardigánjának készülése közben:
Ezek a fotók pedig most készültek:

Ugye milyen gyönyörűek?

Ezeket a szépséges fonalakat pedig Ágnestől vásároltam a vaterán.
Szebbnél szebb olasz fonalakat árul, nagyon jó összetétellel. Őket sikerült kifognom, 87% gyapjú, 13% műszál, és valami hihetetlen puha. Az ikreknek készül majd belőle pulóver. Ja, és 2500 ft volt fél kg.
Ágnes üzlete egyébként Pécsett található a Ferencesek utcájában. Ha én fősulis koromban kézimunkáztam volna, és ezt tudom...bár akkor még lehet, hogy nem is volt meg az üzlet. Legalábbis nem emlékszem rá.

Várok még egy adag babagombot, olyan édeseket rendeltem a neten, és jelenleg készül a kislányoknak a zöld színátmenetes tolnai fonalból kardigán. Még az 1. sincs készen, most kezdtem el az elsőnek az egyik ujját. Lassan, de biztosan haladok. :)
No meg hű vagyok a blog címemhez, először mindent elszúrkálódok, még nem volt olyan darab, amit legalább egyszer le ne bontottam volna.
Szóval nemsokára jövök még mutogatni! :)

2010. augusztus 6., péntek

Végre mutogatok

Először is, végre elkészült Csabika natúr színű kardigánja. Az én nagy örömömre, drága kicsi fiam viszont hallani sem akar róla, hogy felvegye. Nem tudom miért, talán majd megbarátkozik vele. Mindenesetre most rettentően csalódott vagyok, azt hittem örülni fog neki. Éppen ezért nem is tudtam róla fotót készíteni, csak a kanapén kiterítve. Még szerencse, hogy jó lett a mérete, mert csak úgy találomra, és másik kardigánhoz próbálgatva készült. Felpróbálni is csak nagy ordítás közepette sikerült. :(


A másik: ismét pakkot kaptam, Rikkeréktől. És ismét csodaszép fonalak lapultak a dobozban.
 

Végülis új szín csak a kék színátmenetes, mert a zöld élőben más, mint a fotón, és valahogy Csabikán nem tudom ezt a színt elképzelni. A kék viszont gyönyörű. A lilából kértem még 30 dkg-t, mert mégsem kendőt kötök belőle magamnak, hanem egy kis kardigánszerű valamit.
A fehér az pihe-puha előfonal, amiből kicsi Edinánknak (szomszéd kislány) készül kardigán a keresztelőjére. Viszont ezzel jól megszívtam, mert annyira, de annyira kényes, óvatosabban kell vele bánni, mint a hímes tojással. Már a gombolyítás során sikerült kétszer elszakítanom. Viszont a belőle készült holmi mindenért kárpótol. Készítettem egy kis kötésmintát és valami hihetetlen puha, gyönyörű. Alig várom, hogy nekikezdjek.
Várok még egy csomagot, amiben 50 dkg  87% gyapjú, 13% polyamid rózsaszín gyönyörűség lapul majd, abból pedig a kislányoknak készül majd pulóver. Szóval el vagyok látva rendesen kötnivalókkal, és le is kell állnom a fonalvásárlással, mert tényleg a nyakamon maradnak, nem tudom elkötni.
De egy valami még rettentően csiklandozza a fantáziámat: fonalat szeretnék festeni. De az még egy kicsit odébb van.

2010. augusztus 5., csütörtök

Tarka-barka

Megérkeztek tarka-barka fonalaim barkáéktól . Nagyon szépek, már el is kezdtem álmodozni, hogy milyen jól fognak mutatni a belőle készült holmik. A kék tavaszi szelek és zöld gilicék csíkos pulcsikká változnak majd, a cseresznyevirág mandarin pedig majd az én tökfödőm lesz valamikor. De még mindig csak az 1. kardigánnál tartok a 4-ből. Azért igyekszem, remélem hamarosan nekikezdhetek ezeknek a szépségeknek. Férjuram nagyon aranyos, egyáltalán nem hordott le, hogy mennyi fonalat rendeltem, hanem megjegyezte, hogy csak győzzem őket elkötni. No, abban nem lesz hiba. 
Egyébként még adós vagyok egy zöld színátmenetes Rikker fonalból készült kardigánnal, de az Zolikámnál landolt, így nem tudok fotót feltenni, majd ha megyünk haza Zalavárra, lencsevégre kapom az Öcsköst. Ugyanabból fog készülni Hédikémnek és Hannuskámnak is 1-1 kardigán, jelenleg pedig saját fiókámnak fejezem be a natúr színű kardigánját. Remélem este készen lesz, és tudok mutogatni!!!