2010. november 25., csütörtök

"HoKatás" családom!

Elkészült, és imádom! Nagyon régóta vágyom egy HoKatás  mesére, most elkészült! Kis családomnak Karácsonyra szántam, de úgysem bírom ki addig, gyorsan bekereteztetem a Tesómmal és már megy is a falra! :)
Szeretnék belőle puzzle-t Csabikának (újabban állandó puzzle kirakásban vagyunk, nagyon örülne neki)
és bögréket!
Bizton állítom, hogy nem ez lesz az egyetlen HoKatás mesénk! :)
Aki ismer, tudja, hogy ki az az Angyalka a bal felső sarokban!

"Dolgozom"

Azért tettem idézőjelbe, mert ez nekem nem munka, viszont pénzt kapok érte. :) Rettenetesen élvezem, nagyon jó a darab, közben könnyesre röhögjük magunkat a zenekari árokban!
Olyan fotó nincs, de a 2. felvonás úgy kezdődik, hogy BAJUSSZAL!!! fújom a talpalávalót a színpad közepén!

Szigligeti Ede-Darvas Ferenc: Liliomfi

2010. november 11., csütörtök

Címkéket gyártottam

Utólagos megjegyzés: szalagra nyomtatva egyáltalán nem tetszenek. :( De lehet, hogy nem szatén, hanem pamutszalagra fogom vasalni, meglátom, még kísérleti fázisban van.

Rengeteget agyaltam, kerestem-kutattam. Nem tudtam kitalálni semmilyen megfelelő címkét. A kötött és varrott dolgokra mást akartam.
Aztán rájöttem, hogy vannak nekem megfelelő fotóim, amiket rá tudok tenni. A szöveget is ki kellett találnom. Így emellett döntöttem. Nem tudok angolul, remélem helyes rajta az írás.

Mit gondoltok???

Természetesen tükrözve van a szöveg, hogy felvasalhassam a címkére.


Ezt a gyerek kötött holmikra gondoltam, kicsit vidámabb színekkel.


Ez egy kissé komolyabb, a rózsafa kötőtűim és gombostűk vannak rajta, a felnőtt kötöttekre.


Ez a kötőtűtartóm, a varrottakra szeretném, de ebben még nem vagyok biztos.


Ez pedig nincs tükrözve, mert a szappanokra nem teszek címkét, hanem csak karton lapra nyomtatom.

ŐSZINTE kritikákat, véleményeket kérnék!!!

"Moszatos" gyerek még mindig, de utoljára!

Reggel mikor felébredt a pici, mondtam neki, hogy vettem valamit nézze meg, ott a zacsi a kanapén. Kinyitja, megnézi,
- Ó de szuper- felkiáltással ott is hagyja.
- Tetszik?
- Igen, nagyon tetszik.
- Felveszed?
- Nem.
- Pffff.
Kicsit később:
- Anya, rakd ki velem a puzzle-t!
- Ok, de csak akkor, ha felpróbálod a pulcsit és lefényképezhetlek!
Nagy duzzogva belement, aztán pózolt.


Itt még élvezi.


Komolyodik.


Na most már hagyjál békén Anya!

2010. november 10., szerda

Moszat pulcsi és a trükk!

Kész van a moszat pulcsi. Az első ujját csupán 2x bontottam le, sehogy nem tetszett, aztán így hagytam.
Nem tudom miért, de az én kicsi fiam az általam kötött darabokat nem akarja felvenni. Viszont odavan a C&A-s ruhákért. Így hát készítettem egy címkét, belevarrtam a nyakába, és rátettem egy C&A-s árcédulát is, hogy "hiteles" legyen. Beletettem a zacsijába, holnap neki adom, hogy nézze meg mit vettem.
Kiváncsian várom hogy reagál. De félek tőle, hogy azt kapom: ez nekem nem tetszik. :(
Pedig aranyos, és jó meleg darab lett!



2010. november 8., hétfő

"Moszat" pulcsi kezdemény

Meg kell mutatnom! Nekem annyira de annyira tetszik!

Szépséges fonalak Ágitól!

Ma ismét csomagot kaptam Ágitól. Rögtön beleszerelmesedtem ezekbe a fonalakba.


A bal oldali mustból és a jobb oldali korai cseresznyéből magamnak készül majd egy csíkos pulóver, a fenti moszatból pedig "megkezdődött" egy szerelemkötés. Ugyanis reggel 9 körül hozta a postás a csomagot, és már majdnem félig kész van Csabika pulcsija. Annyira jó kötni ezt a fonalat, annyira jó a tapintása, és annyira jó ránézni a már megkötött részre! Harisnyakötéssel készítem, úgy gondolom felesleges lenne hozzá bármilyen minta is!
Lehet, hogy holnap már mutatom is a kész pulcsit?
A 2 gombolyagból kiálló 40 cm-es bambusz körkötőtűvel kötöm körbe. Ezeket is Ágitól vettem, ugyanis a mi kis megyeszékhelyünkön nem találtam 40 cm-es körkötőtűt. :s

Tegnap végre elkészült ApaCsabi pulcsijának is a "teste". Most pihentetem kicsit, aztán jönnek az ujjai. De hétvégére azokkal is elkészülök. Majd mutogatok, aztán elmondom mit nem így csináltam volna, de már lusta voltam bontani. Végülis nem rossz, Apának tetszik (vagy csak nem merte mondani, hogy nem-de nem így ismerem). Mini garbó szerű nyaka lett, aminek mondjuk Apa örült is, mert jön a hideg!

2010. november 4., csütörtök

Mézes-zablisztes és karácsonyi mini szappan

Új formát vettem a szappankáimnak, a mézes-zabliszteset már ebbe tettem. Nekem jobban tetszik, mint a másik napraforgó, ez nem tűnik olyan bumszlinak.





Mini szappant is kért tőlem Zsuzsi (férjem unokatesója), így készítettem. 16 db fér egy formába. Csabika szívesen szemléltette, hogy mekkora is a mérete egy majdnem 3 éves kezében. :) A mini szappan egyébként karácsonyi illatú. Szegfűszeget, kardamomot, fahéjat, gyömbért őröltem bele, és pluszban még egy-két csepp fahéj illóolajat cseppentettem. Tényleg igazi karácsonyi illat!

2010. november 2., kedd

Kukacolóóóóó!!!

Nézzétek csak mit vettem ma? Még nem tudom tökéletesen feltenni a talpat, alig jöttem rá hogy kell, meg ha meglöktem leesett, gondolom jobban meg kell szorítanom, de így is tudtam vele dolgozni, és azért ez ám az igazi! Mennyivel könnyebb így, tök jó!





Csak próbának szántam ezt a darabka anyagot, de azért akkorára szabtam, hogy magamnak fog készülni belőle egy öko szatyorborító. És miért is ne, nem sikerült rosszul. :)

Beleszerettem a kukacolásba, meg irtóra felcsigázta az érdeklődésemet a patchwork készítés is! Ma meg is vettem a 200 blokk foltvarráshoz című könyvet.





Elkészültek Zsuzsi szappanjai is. Legalábbis az egyik fele, mert ezek csak karácsonyi illatúak, a fahéj dominál. A mézes-zabliszteset még nem kevertem ki, majd valamikor rászánom magam! A jobb alsó sarokban sógorom menyasszonyának készítettem "kék rózsát", az a kedvenc virága, én meg éppen találtam a szekrényben kék ételfestéket. :)

2010. november 1., hétfő

Akár kollekció is lehetne...

...de a mei tai a miénk.
Szorgoskodtam a hétvégén, mert már múlt hétfőre megígértem Zsuzsinak, hogy elküldöm a csomagját. Csak ma lettem kész. :(
De ma mindennel.



Itt van a teljes kollekció.


Neszeszer,


belülről. Most készítettem először, és a zipzár nem is lett szép, még meg kell tanulnom hogy kell ebbe szépen belevarrni.


Szintén életem első ökoszatyra, és nagyon büszke vagyok rá, még ha nem is lett tökéletes, de nekem nagyon tetszik. Szerintem egy eléggé elfogadható kukacolást végeztem rajta, kezdek belejönni.


Így fest szétnyitva. Persze a nyílásánál a behajtást nem számoltam hozzá, amikor rávarrtam a csipkebogyós anyagot, ezért nem lett középen, de így is jól funkcionál.


A saját madaras táskám mintájára készült ez a virágos. A belseje is ugyanolyan, nem is fotóztam le külön.


Készült egy mei tai is, mert a babakocsit már kitettük az autóból, ha hosszabb sétára megyünk, akkor pedig felkéretőzik az ölembe a porontyom, és őszintén szólva nehezen bírom cipelni a 15 kilóját.


Érdekes, hogy nekem könnyebben beért a kötő, mint a nálam sokkal vékonyabb Emberemnek. Aztán rájöttünk, hogy neki a DALIÁS válla miatt nem ért be annyira. :) Nekem meg puha a hasam, jobban meg tudom húzni. :s


Hátulról így néz ki. Persze csak alkalmi modell volt Apa, mert ő inkább kézben viszi ám a gyereket. Pedig olyan jól néztek ki, meg élvezték is a fényképezést. :) Aranyosak voltak nagyon!!!