2010. december 31., péntek

Készülő fekete tulipán

Ez a fekete tulipán sokaknak izgatja a fantáziáját!
Nem sokminden látszik még a belőle készülő mellényből, amit tudtam lefotóztam.
De azt elmondhatom, hogy egy pihe-puha álom lesz belőle!



És itt van Csabi kesztyűje az 1. bevetésen. Kiállta a próbát. :)

B.Ú.É.K!

Nagyon boldog, békés, sikerekben gazdag,  2011-es esztendőt kívánok! Minden álmotok, vágyatok teljesüljön!
Én 2011-re IS egészséget kívánok az EGÉSZ NAGY családomnak!
Egy egészséges kistestvért a Kisfiamnak!
És anyagi jólétet (nem gazdagságot), hogy nyugalomban nevelhessem a Kisfiamat, és minden szükségeset megadhassak neki!

Csabika kesztyűje

Készült ma egy ugyanolyan kesztyű, mint Levikéé.
Csupán 4 szemmel kötöttem nagyobbra, de széles lett. Elég lett volna ugyanakkora szemszámmal, mint az előzőt, csak hosszabra.
Majd a következőt...
Csabika szerint ez is bök. Persze, amit én kötök, az minden bök.
60% akril, 40% gyapjú fonal, és a nyakat nem böki, akkor a kezet...
De gondolom azért majd a csini kabátkájához hordani fogja!
Nem ez az utolsó kesztyű projektem, az tuti. Nagyon élvezem, gyorsan megvan! Ráadásul rájöttem hogy kell szépen befejezni, a saját kesztyűm ujjait is visszabontom és szépen befejezem!
Elkezdtem kötni a fekete tulipánból a mellényemet, valami álom puha ez a fonal. Remélem pár nap múlva mutogathatom azt is! :)



2010. december 28., kedd

Levi baba kesztyűje

Egy az egyben Barka kötősuliból vettem a mintát, Jucuu leírása alapján. Annyi a különbség, hogy barátaink 1 éves kisfiának, Leventének készült, így 8 szemmel (2-2-2) kisebbre kötöttem.
Egyáltalán nem volt nehéz megkötni, még a jobb felét sem, annyira egyértelmű a leírás, hogy még én is megértettem, pedig én a kötős leírásokat soha nem szoktam érteni. :s Úgyhogy bárki álljon neki bátran.
Annyira haladós, élvezetes munka, hogy Csabikámnak is elkezdek egyet este. 1-2 óra alatt megvan az 1 pár.
Sőt, lehet, hogy még magamnak is kötök egy ilyen 1 ujjasat, annyira tetszik! :)



2010. december 26., vasárnap

Végre készültek kötöttek!

Már régen elkezdtem magamnak egy pulóvert lila színátmenetes tolnai fonalból. Igen ám, de amikor a körkötőtűről 2 tűre került, kiderült, hogy hatalmas!!!
Aztán elkezdtem egy Ági fonalból raglán ujjal. Végre neki mertem állni és találtam egy érthető leírást. Kb. 2 hét alatt készült el. A nyakát legközelebb máshogy készítem, mert most nem tudtam szépen felszedni a szemeket, így körbe horgoltam rövid pálcával. De nekem tetszik, szerintem jó lett.



Ugyanebből a fonalból készült egy 5 ujjas kesztyű is. Még csak az egyik fele van meg, és el kell dolgoznom a szálakat, lyukakat bevarrni az ujjak között, stb...na meg az ujjai végét szépen kéne befejezni, de még nem jöttem rá hogy kell.





Jucuu egyujjas kesztyű leírása alapján készítettem.

Ez pedig egy félig kész raglánujjas pulóver Csabikának. Az ujjai már ripsz-ropsz készen lesznek!





Apa pulóvere/mellénye is készen van egy ideje, csak még nem mutattam. Pulcsinak indult, de azt mondta inkább legyen mellény. Persze nem annak indult, így a karkivágása nem az igazi. De neki tetszik, jó meleg Ági féle 100% merinó gyapjúból, ami egyáltalán nem szúr. Ebből majd kötött Csabikának is pulcsit. Talán felveszi. :(


És végül, megint jött egy csomagom Ágitól. Már 2 hónapja rakosgattam, válogattam, végül ezek mellett döntöttem. Középen a fekete tulipán, és balra mellette a barnás sötétkékes fonal valami álom, olyan puha, egyáltalán nem szúr. Jobbra a víztorony kicsit bök, így Csabikának biztosan nem csinálok belőle semmit. Alul pamut-akryl keverék, nagyon jó minőségű fonal. A tulipán fölött a csíkos pléd kicsit vékonyabb, 50-50% gyapjú-akryl.

Karácsonyi ajándékom!

A Karácsonyunk boldogan, békésen telt! Jól éreztük magunkat.
A fiúknak meglepi volt az ajándék, én magamnak vettem Apa nevében. Jobb a békesség. :) Így biztosan örültem neki. Mégpedig nagyon!








Csabika több apróságot kapott, Apa egy laptopot tőlem, mert a régi gépre már annyit ráköltött, hogy simán vehetett volna egy újat. És most, hogy megint akart valamit venni bele, azt mondtam itt állj, kapsz egy újat. Kiválasztotta, megrendeltem, becsomagoltam, fa alá tette a Jézuska. És Apa is borzasztóan örült az ajándékának.  :)

Csabikának is hozott mindenhova a Jézuska olyan ajándékot, amivel egész nap lekötötte magát. Anyukámékhoz egy régen vágyott játék laptopot. (Hédike és Hannácska is ugyanolyan kapott). Anyósomékhoz egy géppisztolyt, ami szinte élethű, nagyon szeret vele játszani. Hozzánk pedig egy Thomasos matricakészítő "gépet". Meg puzzle-t.




És természetesen mindenki megkapta a HoKata ajándékokat. Apa az eredeti festményt, Csabika a belőle készült puzzle-t (bár mi ketten raktuk ki Apával), és mindenki 1-1 festményes bögrét a saját nevével.




A karácsonyi vacsorát illetően beújítottam. Aszalt szilvával töltött karaj készült, és kenyértésztában sült pulykamell (eredetileg sertésszűz) erdei gombával.



Gondosan előkészítettem mindent, gyönyörűen megsült a tészta, de bizony mikor elvágtuk a husit, tiszta nyers volt a közepe. Így a húst kiguberáltam, beletettem a jénaiba és visszatettem 40 percre sülni. :) De addigra a gombás kenyértészta elfogyott. :) Így is finom volt.
Desszertnek sárgarépás-mascarponés-diós torta készült. Mindenki el volt ájulva tőle. Vittünk tegnap Anyósoméknak is, és nagyon megdícsérte, hogy milyen isteni finom. Nagyon jól esett.





 Boldog karácsonyunk volt!







2010. december 24., péntek

Boldog karácsonyt!

Áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok minden kedves olvasómnak, ismerősömnek, Barátomnak!