2011. szeptember 28., szerda

Micike

Köszönöm a jó tanácsokat!
Szomszédom anyukája hozta haza a fiúkat az oviból. Azt mondta nem is annyira kicsi ez a cica, az övé talán picit volt nagyobb, mikor hozzájuk került. Micike kb. 4 hetes körüli lehet.
Délután láttam 1 kisebb kullancsot az egyik lábikójában, azt eltávolítottam a WC-be. :) Átvizslattam az ujjaimmal, szerencsére bolhát, és több kullancsot nem találtam.
Elmentünk Csabikával a Fressnapf-ba, vettünk Micikének cicatejport, de természetesen nem ízlett neki annyira, mint az 1,5-ös tehéntej. Kapott junior csirkés 100 grammos konzervet 89 ft-ért. Na, azt rögtön befalta. Mármint 1 villányit, nem az egészet. :) Az eladó persze a 350 ft-os csomagot akarta adni. Kapott cicaalmot, de még egyedül nem pisil. Megsimiztem neki, délután 2x is pisilt. Kaki nem volt.  :) Bár azt olvastam, ha már a szilárd táplálékot megeszi, akkor már magától tud üríteni is.
Naná, hogy az eladó MINDENT ránk akart tukmálni. 5 ezer ft-ért bio almot (ami nem rossz dolog főleg nekem, biomaminak, na de 5 ezerért almot azért mégsem), 4 ezerért cica WC-t, játékot, ezresért cicatálkát. Hát persze!
Cicatálkának jó a nem használt porcelán tányérka, alomnak jó a műanyag tálca, játékot pedig én is tudok neki horgolni.
Csabika borzasztóan örül a kis Micikének, elmesélte maminak a telefonban, hogy ettünk szendvicset, anya is, a cicának pedig vásároltunk az állatkereskedésben tápszert, de azt nem itta meg, de a cicaételt megette. Örvendezett, hogy "köszönöm Anya, hogy az én kedvemért felhoztad nekem Micikét"! :) Mivel ugye tegnap nem engedtem felhozni, hátha az anyukája gondoskodik róla. Nem tette. :(
Csabika megsimizi, de megfogni nem meri, hátha megkarmolja. :)




Cicasegítség S.O.S!!!!

Tegnap, hogy jöttünk haza az oviból, megláttuk Csabikával ezt az aranyos kiscicát. A házunk (panel) előtt feküdt a fűben. Nem engedtem felhozni és megfogni, nehogy anyukája megérezze az emberszagot rajta, és otthagyja. Igen ám, de ma délelőtt, amikor jöttem haza, még mindig ott feküdt a kiscica a fűben, dideregve. Anyukáját sehol nem láttam (pedig sok cica van itt a környéken). Nagyon megsajnáltam. Reggel 8-kor is még csak 13 fok volt, el tudom képzelni éjszaka milyen hideg lehetett neki.
Felhoztam, mondtam nem engedem elpusztulni. Felhívtam anyukámat, hogy mit csinálhatnék vele, hisz szerintem nincs több 2 hetesnél, éppen csak kinyitotta a kis szemeit. De gyönyörű fejlett cica, nem csipás a szeme. Nem értem mit keresett a ház előtt. Nagyon sok cicánk volt anno, sokat segítettem is világra a kedvencemnek, így valamennyire értek hozzájuk. Anyukám azt mondta adjak neki gyenge, 1,5-ös langyos tejecskét a tenyeremből. Kb. 20-30 ml-t ki is nyalogatott a drága, utána bebújt a takaróm alá, és elaludt.  Anyukám annakidején így nevelt fel egy kisnyuszit, gyönyörű nagy nyuszi lett belőle.
Betettem ebbe a dobozba, nyúlszőrt terítettem alá, hogy azért valami hasonlót érezzen, mint az anyukája, és Csabika kinőtt 100% merino gyapjú sapkájával takartam be.
Délután felhívom unokatestvéremet, aki most fog végezni az állatorvosi egyetemen, hogy vajon mit kezdhetnék ekkora kiscicával.
Nektek van valami ötletetek? Olyan gyönyörű, és védtelen! Nem szeretném, ha elpusztulna! Mázsa Micinek hívják, kislány. :)


2011. szeptember 24., szombat

Két sapka

két kis férfigyereknek.

Minta: saját
Fonal: beige: BBB 80% gyapjú, 20% akril Ágitól, a tetején a sötétebb csík 100% merino gyapjú
          kék: 60% pamut, 40% akril Lidl-s fonal, a sötétkék csík barka tavaszi szél
Tű: passzé és a teteje 3,5-es, a többi 4,5-es zoknitű
Súly: kb. 3 dkg

2011. szeptember 15., csütörtök

Fekete tulipán

Minta: raglán lusta passzékkal
Tű: 4-es knit pro, passzé 3,5
Fonal: 50% gyapjú, 50% akril fekete tulipán Ágitól
Súly: kb. 500 gramm

Nem vettem észre, hogy 3 gombóc fonalban nincs világos minta, már a teste alját kötöttem, amikor feltűnt. Így azt a megoldást választottam, hogy az már így marad, és a két felszedett ujját kezdtem a sima fonallal, majd miután az elfogyott, az utolsó gombóc mintás fonallal fejeztem be. Nekem tetszik így.
Sajnos minden fotó pocsék, de ugye hétközben nincs aki fotózzon...