2012. május 23., szerda

Pelenkázó alétét

Vízhatlan pelenkázó alátétet. A piros fele pihe-puha bébiplüss, a virágos fele még pihe-puhább wellsoft.
A mérete 50x70 cm.


Gyapjú külsők és pelenkazsák(ok)

Ismét kötöttem 2 gyapjúkülsőt. A lila átmenetes 2 ágú tolnai, a másik saját festésű, fonású. A zöldes részt előszálból fontam kéziorsón, a lilásat szalaggyapjúból rokkán.
A festéklé mindkét esetben ételfestékből készült.
Be is lanolinoztam, remélem jól, bár amilyen puha, el nem tudom képzelni, hogy a lyukakon nem folyik ki a pisi. Pedig állítólag a legjobb vízzáró....majd meglátjuk.





Pelenkazsákot is varrtam a maradék vízzáró PUL anyagból, amiből pelenkára már nem futotta. Minike, 1 használt mosható pelust bele lehet súvasztani...
A new generation Pop-in zsákot pedig kicsit átalakítottam. Gumis összehúzókája volt, amit csak húztam, húztam, húztam, de a zsák szája nem akart kisebb lenni. Így szépen kihúztam, és varrtam bele egy zipzárt...probléma megoldva.



2012. május 15., kedd

Mosható pelusbelsők

Most 2 db bambusz pelenkabelsőt varrtam a Bamboo Lovable Mini pelenka alapján. Tökéletesen ugyanaz, csak csöppöt olcsóbban jött ki...





Készültek melltartóbetétek is, 4 pár. A külső fele maradék PUL, belül nagy nedvszívású bambusz anyag.



Csabika óvónénije megkért, hogy a ballagó kislányoknak készítsem el a tarisznyát. Mivel a Micimackó csoportba járnak, Éva néni megrajzolta a csupor formájú tarisznyát, a többit rám bízta.
Íme az eredmény. A csupor nyaka és a Hunny felirat hímzett, Micimackót transzferpapírra nyomtattam és rávasaltam. Kapott egy bélést is, kis apró virágos, de sajnos nem fotóztam le, így mutatni sem igazán tudom. 9 db készült belőle.
Remélem tetszik!


2012. május 12., szombat

Bogi pelusok

Nem tétlenkedtem a héten, 11 db zsebes pelust varrtam Bogicának.
De még úton van egy katicabogaras és baglyos PUL anyag, meg a patentok és rendeltem saját patentozót is, jól jön az, ha kis dzsekit akarok varrni a gyerekeknek.
A pelusok belső fele pihe-puha bambusz frottír anyag, imádom, képzeljétek el a legpuhább törölközőt, na ez olyan. Fog belőle készülni még kifogó, fürdőlepedő a gyerekeknek, pelenkázó alátét, nekem melltartóbetét...stb, stb...




Természetesen az én kicsi szerelmemnek ezt is ki kellett próbálni, mint ahogy a tegnap érkezett babakocsit is. Hagyom, tudom, hogy jót tesz a kis lelkének, hogy nem tiltom el Bogi dolgaitól. Maximálisan megteszek mindent, hogy szeretettel várja a kishugát, és majd ha már Bogi is kint lesz, akkor is megpróbálok mindent megtenni, hogy ne érezze, neki hátránya lenne amiért kistestvére született. Most hatalmas a szerelem közöttünk, gondolom érzi, hogy közeleg az idő, készülnek a pelusok, megérkezett a babakocsi, Csabika pedig egész nap csókolgat, és vagy 20x elmondja, hogy "Anya szeretlek!" Természetesen én is, és csak szeretgetjük, szeretgetjük egymást!!!

Azért arról sikerült lebeszélnem, hogy a mózesbe belefeküdjön, pedig nagyon akarta, de egész este a babakocsit tologatta!


2012. május 3., csütörtök

Napozókrém

Nagyon finom napozókrémet készítettem. Nem tudom hány faktoros, olyan 20-25-ös lehet.
Garantáltan tiszta, méregmentes alapanyagokat használtam. Remélem a napégéstől is megvéd bennünket.
Finom, lágy, könnyen kenhető a folyékony olajoknak köszönhetően.




Összetevők: shea vaj, kakaó vaj, dióolaj, sárgarépa olaj, tisztított víz, homoktövis olaj, méhviasz, titánium-dioxid, cink-oxid, E-vitamin, levendula illóolaj.

Shea vaj: Gazdag zsírsav-tartalma mellett sok A, E és F vitamint tartalmaz. Száraz, repedezett bőrre, ekcémára, pikkelysömörre "gyógyír". (forrás: sheavaj.hu)


Kakaó vaj:  igen nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat polifenolokat, köztük a két legfontosabb a catechin és az epicatechin. A hidegsajtolásnak köszönhetően a kakaóvaj polifenol-tartalma nem sérül, így kifejtheti antivirális, antibakteriális, rákellenes hatását. (forrás: sheavaj.hu)


Dióolaj: A dió tanninban, glucidokban, ásványi sókban és növényi nyákban gazdag, amelyek kiválóan tonizálják a tónusát, feszességét vesztett bőrt. A diólevél és zölddió-burok kivonata juglonban gazdagok, amely a bőr felső rétegében a bőr pigmentjéhez, a melaninhoz hasonló színpigmenteket hoz létre. E-vitamin-tartalma a bőrre tápláló, bőrvédő, egészségvédő hatású, késlelteti a bőr öregedését. (forrás: antalvali.hu, szaknaturolaj.hu)


Sárgarépa olaj: ráncosodó, idősödő bőrre, magas béta-karotin tartalma miatt kiválóan alkalmas A-vitamin képzéséhez.

Homoktövis olaj: bőrszabályozó, nyugtató, ránctalanító, kötőszövet erősítő, száraz, repedezett bőrre, pigmentációra. UV védő. Magas a béta-karotin tartalma.

Méhviasz: bőrpuhító, feszesítő, baktériumölő, nyugtató, gyulladást megakadályozó, antiallergén, sejtmegújító, UV elnyelő



Sajnos én nem igazán érzem a levendula olaj illatát, inkább a kakaóvaj "csoki illata" dominál.

Az biztos, hogy a shea-vaj, különféle ápoló olajok, mint pl. ligetszépe olaj, sárgabarackmag-olaj, cink-oxid felhasználásával Boginak is fogok készíteni popsi védőkrémet.