2013. október 10., csütörtök

Cameo

Többször a szemem elé került már a minta, de végül Irenka Cameo-ja hatott rám annyira, hogy rögtön meg is vásároltam a mintát. Nem sokat váratott magára, éppen akkor érkezett Bucikától egy csodás gombolyag, rögtön tudtam, hogy Cameo szeretne lenni. Közben akciózott a Lidl zoknifonalat, és ezt a sárgát kellett társítanom hozzá. Az égiek most nagyon az én kezemre játszottak.
Nem mértem mekkora lett, de nagyon nagy, azt hittem sokkal kisebb.
A kabátot ma szereztem, azonnal beleszerettem a színébe, fazonba (még engem is slankít :) ). Apának persze nem tetszik az élénk színe. :( A kendő megy hozzá, vannak benne pont ilyen gyönyörűséges türkiz foltocskák.

Minta: Cameo by Paulina Popiolek
Fonal: Bucika festette 100% merino gyapjú
Tű: 4,5-es knit pro
Súly: kb. 15 dkg




Persze a "Minimodell" rögvest lenyúlta.


2013. október 3., csütörtök

Edina kardigánja

Barátnőm megkért, hogy kössek a kislányának egy ünneplő kardigánt, de mégsem fehéret. A fonalat Kriszti választotta - annak ellenére, hogy ő nem kézimunkázik -, nagyon szép és jó minőségű fonalat választott.
Sokat töprengtem rajta milyen minta legyen, ehhez nem illik a csipkeminta, de akkor hogy lehetne elegáns és nem unalmas?
Sokat böngésztem a mintagyűjteményes könyveimet is csavart minta után. A raglánvonalat is csavarással akartam, de a nyaktól kezdett kevés szemszám miatt nem tudtam megoldani. Így először a hátába kerestem a mintát, és az elején a gomboláspánt két oldalán csavartam. De úgy gondoltam ez kevés, és mikor leválasztottam az ujjakat, a hónaljtól lefelé, két oldalába is tettem ugyanolyan csavarást, mint az elejébe.
A másik nagy dilemmám a gombok voltak. 
1. ebben a városban semmit nem lehet kapni, természetesen ki elegáns gombokat sem. 
2. nekem itthon már nem volt.
Időközben rendeltem helyes fa gombokat Kínából, egészen addig míg meg nem érkeztek, úgy gondoltam nem illenek ehhez a kis kardigánhoz.
De amikor hozzápróbáltam a sötét szivecskés gombokat, rögtön beleszerettem, így ez maradt.

A fotókon a modell Csabika. Nagyon aranyosan felpróbálta a kardigánt, de mivel ő már nagy fiú, én pedig nem akartam belőle hülyét csinálni, hogy rózsaszín szivecskés kardigánban fotózom, így a fejét lehagytam a képekről.

Minta: saját
Fonal: Alize Lanagold
Tű: 5-ös fém körkötőtű, ujjakhoz 5-ös knit pro zoknitű
Súly: kb. 23 dkg