2011. szeptember 28., szerda

Cicasegítség S.O.S!!!!

Tegnap, hogy jöttünk haza az oviból, megláttuk Csabikával ezt az aranyos kiscicát. A házunk (panel) előtt feküdt a fűben. Nem engedtem felhozni és megfogni, nehogy anyukája megérezze az emberszagot rajta, és otthagyja. Igen ám, de ma délelőtt, amikor jöttem haza, még mindig ott feküdt a kiscica a fűben, dideregve. Anyukáját sehol nem láttam (pedig sok cica van itt a környéken). Nagyon megsajnáltam. Reggel 8-kor is még csak 13 fok volt, el tudom képzelni éjszaka milyen hideg lehetett neki.
Felhoztam, mondtam nem engedem elpusztulni. Felhívtam anyukámat, hogy mit csinálhatnék vele, hisz szerintem nincs több 2 hetesnél, éppen csak kinyitotta a kis szemeit. De gyönyörű fejlett cica, nem csipás a szeme. Nem értem mit keresett a ház előtt. Nagyon sok cicánk volt anno, sokat segítettem is világra a kedvencemnek, így valamennyire értek hozzájuk. Anyukám azt mondta adjak neki gyenge, 1,5-ös langyos tejecskét a tenyeremből. Kb. 20-30 ml-t ki is nyalogatott a drága, utána bebújt a takaróm alá, és elaludt.  Anyukám annakidején így nevelt fel egy kisnyuszit, gyönyörű nagy nyuszi lett belőle.
Betettem ebbe a dobozba, nyúlszőrt terítettem alá, hogy azért valami hasonlót érezzen, mint az anyukája, és Csabika kinőtt 100% merino gyapjú sapkájával takartam be.
Délután felhívom unokatestvéremet, aki most fog végezni az állatorvosi egyetemen, hogy vajon mit kezdhetnék ekkora kiscicával.
Nektek van valami ötletetek? Olyan gyönyörű, és védtelen! Nem szeretném, ha elpusztulna! Mázsa Micinek hívják, kislány. :)


7 megjegyzés:

Holdasszony írta...

Szia! :)

Lehet kapni cica tejet, nagyobb áruházakban, állateledel kereskedésekben. Én fecskendővel szopiztattam Fruzsi cicánkat, kitettem elé cica eledelből is. Mindent elfogadott és szép nagy huncut cica lett belőle :)

Névtelen írta...

De édes:)

Szerintem a tej mindenképp jó ötlet. Még nem igazán volt macskám, így jobb ötletem nincs. De ha már tud lefetyelni az jó..Esetleg Csabi régi cumisüvege?

Gabella írta...

Nekem is az a laktózmentes tej ugrott be...

Édes kis cica!

King.art írta...

Szia,
édes cica! :)Ajánlom ezt az oldalt, mert fontos, hogy a kiscicák nem tudnak maguktól üríteni, ehhez segítség kell nekik...http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:LehT1DnyEqoJ:www.macska.hu/talaltcica.php+%C3%BAjsz%C3%BCl%C3%B6tt+cica+etet%C3%A9se&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu
Sok sikert, biztosan sikerülni fog, és lesz egy édes imádni való cicátok.

Zsófimamája_Gabi írta...

Vidd el állatorvoshoz, adjon neki erősítő vitamint:)Barátainknál is volt hasonló eset, 2 cicával, az egyik sajna nem maradt meg.

Monika írta...

Mostmár talán nem aktuális, de azért megírom:
hasonló korú árva cicáinkat cicamamatej pótló keverékkel neveltük fel kedves állatorvosunk tanácsa szerint.
A recept: 1 yoghurt, 1 tojássárgája, fél liter tej. Mindezt összekeverve. Olcsó,és a cicatejhez nagyon közelít. Doktorbácsink szerint a sima tej nem jó, hasmenés, és későbbi szembántalmakat okoz.
Sok örömet a cicához!

Nóra írta...

Hogy ez a cica milyen édi!?