2011. szeptember 28., szerda

Micike

Köszönöm a jó tanácsokat!
Szomszédom anyukája hozta haza a fiúkat az oviból. Azt mondta nem is annyira kicsi ez a cica, az övé talán picit volt nagyobb, mikor hozzájuk került. Micike kb. 4 hetes körüli lehet.
Délután láttam 1 kisebb kullancsot az egyik lábikójában, azt eltávolítottam a WC-be. :) Átvizslattam az ujjaimmal, szerencsére bolhát, és több kullancsot nem találtam.
Elmentünk Csabikával a Fressnapf-ba, vettünk Micikének cicatejport, de természetesen nem ízlett neki annyira, mint az 1,5-ös tehéntej. Kapott junior csirkés 100 grammos konzervet 89 ft-ért. Na, azt rögtön befalta. Mármint 1 villányit, nem az egészet. :) Az eladó persze a 350 ft-os csomagot akarta adni. Kapott cicaalmot, de még egyedül nem pisil. Megsimiztem neki, délután 2x is pisilt. Kaki nem volt.  :) Bár azt olvastam, ha már a szilárd táplálékot megeszi, akkor már magától tud üríteni is.
Naná, hogy az eladó MINDENT ránk akart tukmálni. 5 ezer ft-ért bio almot (ami nem rossz dolog főleg nekem, biomaminak, na de 5 ezerért almot azért mégsem), 4 ezerért cica WC-t, játékot, ezresért cicatálkát. Hát persze!
Cicatálkának jó a nem használt porcelán tányérka, alomnak jó a műanyag tálca, játékot pedig én is tudok neki horgolni.
Csabika borzasztóan örül a kis Micikének, elmesélte maminak a telefonban, hogy ettünk szendvicset, anya is, a cicának pedig vásároltunk az állatkereskedésben tápszert, de azt nem itta meg, de a cicaételt megette. Örvendezett, hogy "köszönöm Anya, hogy az én kedvemért felhoztad nekem Micikét"! :) Mivel ugye tegnap nem engedtem felhozni, hátha az anyukája gondoskodik róla. Nem tette. :(
Csabika megsimizi, de megfogni nem meri, hátha megkarmolja. :)




2 megjegyzés:

Timi írta...

Jaj de aranyosak együtt, és milyen szép kis pici cica :)

Mázsa Viki írta...

Köszönjük! Már nem is annyira pici a cica, majd teszek fel új képeket!