2013. október 3., csütörtök

Edina kardigánja

Barátnőm megkért, hogy kössek a kislányának egy ünneplő kardigánt, de mégsem fehéret. A fonalat Kriszti választotta - annak ellenére, hogy ő nem kézimunkázik -, nagyon szép és jó minőségű fonalat választott.
Sokat töprengtem rajta milyen minta legyen, ehhez nem illik a csipkeminta, de akkor hogy lehetne elegáns és nem unalmas?
Sokat böngésztem a mintagyűjteményes könyveimet is csavart minta után. A raglánvonalat is csavarással akartam, de a nyaktól kezdett kevés szemszám miatt nem tudtam megoldani. Így először a hátába kerestem a mintát, és az elején a gomboláspánt két oldalán csavartam. De úgy gondoltam ez kevés, és mikor leválasztottam az ujjakat, a hónaljtól lefelé, két oldalába is tettem ugyanolyan csavarást, mint az elejébe.
A másik nagy dilemmám a gombok voltak. 
1. ebben a városban semmit nem lehet kapni, természetesen ki elegáns gombokat sem. 
2. nekem itthon már nem volt.
Időközben rendeltem helyes fa gombokat Kínából, egészen addig míg meg nem érkeztek, úgy gondoltam nem illenek ehhez a kis kardigánhoz.
De amikor hozzápróbáltam a sötét szivecskés gombokat, rögtön beleszerettem, így ez maradt.

A fotókon a modell Csabika. Nagyon aranyosan felpróbálta a kardigánt, de mivel ő már nagy fiú, én pedig nem akartam belőle hülyét csinálni, hogy rózsaszín szivecskés kardigánban fotózom, így a fejét lehagytam a képekről.

Minta: saját
Fonal: Alize Lanagold
Tű: 5-ös fém körkötőtű, ujjakhoz 5-ös knit pro zoknitű
Súly: kb. 23 dkgNincsenek megjegyzések: