2011. január 18., kedd

Beret 3. 4. 5.

Úgy látszik én semmiből nem tudok csak egyet készíteni. A kardigánokból is nem tudom már mennyit kötöttem. Most a berettel vagyok ugyanígy. Beretgyártó kisiparos lettem. :)
Az egész családot ellátom már vele. :)
Ha tetszik a fazon, Darinkának (bátyám 10 éves nagylányának) is kötök egyet a lila színátmenetes tolnai gyapjúból. Szerintem nagyon jól állna neki.


Ezt a retrolilát már múlt héten elkészítettem Anitának. Elkezdtem halfarokcsipkével a hozzá illő sálat. De annyira beleszeretett az én bolyhos pihe-puha lilámba (nem csoda, hogy jobban tetszik neki), hogy kunyizott egyet...


...tegnap elkészült. Íme:
Ugyanaz, mint az enyém, csak itt 1 sort készítettem csőkötéssel, valamint a passzéján a sima szemekbe hátul szúrtam bele, hogy csavart simák legyenek, így jobban megtartja a rugalmasságát, nem nyúlik ki annyira.


Hannácska vagy Hédike beretje is elkészült az előbb, ugyanaz, mint az Anyukáé, csak itt 70 szemmel kezdtem. Csabinak pont jó, a lányoknak is jó lesz. Holnapra elkészül a párja is.



Ennyivel kisebb, mint a felnőtt méret: A színe kb. ugyanilyen, mint itt alul.
Ebből az Ági féle fonalból készült, dupla szállal.


És itt a próbababa! Ha nekem lenne egy kislányom!!! :)



2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Viki, Te nagyon ügyes vagy! Le a kalappal!
És ezeket 5 tűvel kötöd?

Mázsa Viki írta...

Aranyos vagy nagyon! Köszönöm!
Egy részüket kötöm 5 tűvel. A passzéját, és ahol már nem elég a 40 vagy 60 centis körkötőtű. A szaporítás után körkötőtűvel kötöm a 20 sort, aztán elkezdem fogyasztani, utána folytatom ismét 5 tűvel. Már megtanultam hogy kell állniuk, hogy ne legyenek útban. :) Először nagyon zavaró volt.