2011. január 7., péntek

Már megint fonalak

Most már megkérdezte Apa, hogy mikor lesz olyan hónap, hogy nem rendelek fonalat. Mondtam sose. Majd ha Ági nem hoz ilyen gyönyörűségeket!
De most mentségemre legyen mondva, hogy sógornőmnek, Anitának kellett egy lilás fonal, és ha már egyszer kértem, akkor nehogy már azért az 1 csomag liláért jöjjön fel a postás. :)
Most nem sokat vettem, mármint mennyiségre.


Kértem egy csomag 4,5-es zoknitűt.


Ő a retrolila, Anitának. Kesztyű és sál lesz belőle. De sapkára is bőven futja, ha szeretne. Remélem tetszik neki! Nem egy fekete tulipán :), de finom puha és egyáltalán nem szúr!


Na, ez megint egy álom! 20 dkg-t kértem magamnak! Kesztyűt és beret sapkát szeretnék belőle.


Ennek a retrotigrisnek sem tudtam ellenállni. Szintén magamnak vettem, még nem tudom mi lesz belőle. 54 dkg van a csomagban. Lehet belőle esetleg mellény, vagy... még nem tudom...


A lego-ból is 20 dkg-t kértem. Ebből is sapkát, kesztyűt terveztem. Csabika rögtön le is csapott rá, hogy neki ebből kell pulóver. Ha ezt tudom, 5 dkg-val többet kérek.
Szerintetek lehet ebből kisfiúnak kötni? Apa szerint igen, pedig ő aztán színek terén kritikus.


Itt pedig Hannácska mellénykéjét kötJÜK! Nem volt egyszerű, mert vagy erre, vagy arra dőlt az én kicsi fiam! Nemsokára kész lesz, és ezt a mellénykét is mutatom. Még ma! :)

5 megjegyzés:

Timi írta...

Viki, abszolút lehet a lego fonalból kisfiúnak kötni, én is a fiaimnak nézegettem :) Nem szúrós az sem?

Macus írta...

Hú, ezt a retrotigrist én nem is láttam.Szuper a színe.
A lego teljesen jó fiúnak is. Ma már minden szín jó mindkét nemnek, ráadásul szerintem nagyon jól is áll majd a kisfiadnak.
Fonalgyűjtés:igen, gyűjtögetünk rendesen.Én most kezdtem Áginál gyűjtögetni egy újabb adagot. Ha nagy csomag lesz, akkor kérem csak, hogy küldje. Itthon van miből kötögetni addig is. Bár most éppen egy régi, bontott fonalból horgolok Bálint székére valami takarószerűt.
Várom a kész mellény képét..

Mázsa Viki írta...

Timi, ha oldalt teszem a nyakamhoz nem szúr, az államnál mintha egy picit...igen, az állam alatt szú egy nagyon picit, nem vészes, de ki tudja, hogy a gyerekek mennyire viselik el!

Macus! Nem bírunk leállni? Mondtam Csabinak, hogy tiltsa le a vaterát! :)
Én is mindig ezt csinálom Áginál, hogy rakosgattatom félre a fonalakat. :) A retrotigrist talán előtte pár perccel rakta fel, és már le is csaptam rá! Én meg mindig a legújabban kinézett fonalból akarok kötni! De annyi mindent akarok, nem is tudom minek álljak neki!

Névtelen írta...

Nagyon szép fonalakat vettél:)
Szerintem használd ki hogy a fiad kéri,hogy köss Neki pulcsit és gyorsan állj neki:)
Én is nagyon szeretem Ági fonalait, épp most vettem 4 félét:)(így jobban megéri a postaköltség, ezzel nyugtattam magam:)

nöné írta...

:oDD Viki, mintha csak magamat hallanám-olvasnám. Hiába a sok megkezdett, jön valami új fonalcsoda, azonnal bele kell bökni, mert ha nem, megőrülök. Következmény: "egy halom megkezdett, és ki tudja, mikor lesz kész" darab. És az újabb fonalak csak jönnek, csak jönnek, meg kiabálnak nekem a monitorról, hogy hozzám akarnak jönni. Csodás érzés, de egyre jobban elrettent már engem is. Ennek soha nem lesz vége?