2011. február 23., szerda

Kötőtűtartók, sapka, szerzemények

Azért dolgozgatok ám, ha még nincs is nagyon látszata a dolognak!
Készül szomszédasszonyomnak egy pulóver, azon dolgozok ezerrel, de felnőtt méret, lassan halad!

Közben muszáj volt megkötnöm ezt a sapit a saját festésű és fonású fonalmból. Magamnak akartam, de irtó hülyén áll. Így megint lett egy sapi Csabesznak. Pihe-puha álom! A csíkozása nagyon szépen kijött egészen a fogyasztásig, de ez nem igazán látszik, mert a Gyerek már nem nagyon szereti, ha modellnek használom. Úgy látszik, besokallt. :)
Igaz megfogadtam, hogy nem veszek több fonalat, na de megláttam Moncsinál az első fotót, és tudtam, hogy nekem is kell ilyen fonal. Már szemezgettem vele Áginál, de megtartóztattam magam, aztán elgyengültem. Gailt szeretnék belőle kötni, életem első kendőjét.
Ezt a "kékek" névre hallgató fonalat már régen leütöttem, csak most hozattam el a moherrel együtt. Fél kg, magamnak szeretnék belőle egy rövidujjú felsőt. Csabika persze lecsapott rá, hogy neki kell belőle pulóver, de ezt most én szeretném. Nem is látszik, de meglepően vastag fonal, a képen 5-ös rózsafa tűn van, de legalább 6-os kell hozzá.

Ezt a kötőtűtartót pedig Timinek készítettem. Kicsit bumszli lett, mert csak vastagabb vatelin volt itthon, de legalább jól megvédi a kötőtűket. ;) Már nagyon régóta adós vagyok vele, de eddig nem bírtam magam a varrógép elé vonszolni. Vannak időszakaim, amikor rámjön valami, most kötök ezerrel, pedig vár egy csomó anyag, amiből kész darabokat kellene készíteni, pl, egy felső magamnak, valami szép táska, Csabikának melegítőnadrágok, de nem visz rá a lélek.


Az alsó virágos pedig a saját kötőtűtartóm. Semmi zár nincs rajta, hiszem folyton ki-be nyitogatom, csak éppen, hogy meglegyenek a tűim, ebben a nagy káoszban, ami folyton a kötős sarkomban uralkodik.


Ezt a gyönyörűséges tulipántot pedig drága Férjuram hozta nekem Sopronból Valentin napra. Sajnos a 3. fej virág meg is sínylette az utat! De annyira örültem neki! Apa egy vödörben hozta, ruhával körbebélelve.


3 megjegyzés:

Macus írta...

Azzal a szép színátmenetessel én is szemezek régóta... A kékek is szép, hát még a kötőtű!
A tartó nagyon aranyos lett.

Patrícia írta...

hűűűű,ezek a fonalak..de nem veszek, megígértem magamnak..Már nem szabad, így is 10 évre elegendő fonalam van..

A sapi nagyon szép lett, nagyon ügyes vagy, főképp hogy a fonal is saját készítésű.. Na ez az amire nem lennék képes..

Nagyon klassz a kötőtűtartó is, Timi biztos örül majd neki..Sokat alkottál a héten:)

Timi írta...

Köszönöm, Viki, megérkezett ma a kötőtűtartó, és gyönyörűséges!!! Mit szerénykedtél mailben meg facebookon :) Köszönöm, köszönöm!!!