2011. február 23., szerda

Kötőtűtartók, sapka, szerzemények

Azért dolgozgatok ám, ha még nincs is nagyon látszata a dolognak!
Készül szomszédasszonyomnak egy pulóver, azon dolgozok ezerrel, de felnőtt méret, lassan halad!

Közben muszáj volt megkötnöm ezt a sapit a saját festésű és fonású fonalmból. Magamnak akartam, de irtó hülyén áll. Így megint lett egy sapi Csabesznak. Pihe-puha álom! A csíkozása nagyon szépen kijött egészen a fogyasztásig, de ez nem igazán látszik, mert a Gyerek már nem nagyon szereti, ha modellnek használom. Úgy látszik, besokallt. :)
Igaz megfogadtam, hogy nem veszek több fonalat, na de megláttam Moncsinál az első fotót, és tudtam, hogy nekem is kell ilyen fonal. Már szemezgettem vele Áginál, de megtartóztattam magam, aztán elgyengültem. Gailt szeretnék belőle kötni, életem első kendőjét.
Ezt a "kékek" névre hallgató fonalat már régen leütöttem, csak most hozattam el a moherrel együtt. Fél kg, magamnak szeretnék belőle egy rövidujjú felsőt. Csabika persze lecsapott rá, hogy neki kell belőle pulóver, de ezt most én szeretném. Nem is látszik, de meglepően vastag fonal, a képen 5-ös rózsafa tűn van, de legalább 6-os kell hozzá.

Ezt a kötőtűtartót pedig Timinek készítettem. Kicsit bumszli lett, mert csak vastagabb vatelin volt itthon, de legalább jól megvédi a kötőtűket. ;) Már nagyon régóta adós vagyok vele, de eddig nem bírtam magam a varrógép elé vonszolni. Vannak időszakaim, amikor rámjön valami, most kötök ezerrel, pedig vár egy csomó anyag, amiből kész darabokat kellene készíteni, pl, egy felső magamnak, valami szép táska, Csabikának melegítőnadrágok, de nem visz rá a lélek.


Az alsó virágos pedig a saját kötőtűtartóm. Semmi zár nincs rajta, hiszem folyton ki-be nyitogatom, csak éppen, hogy meglegyenek a tűim, ebben a nagy káoszban, ami folyton a kötős sarkomban uralkodik.


Ezt a gyönyörűséges tulipántot pedig drága Férjuram hozta nekem Sopronból Valentin napra. Sajnos a 3. fej virág meg is sínylette az utat! De annyira örültem neki! Apa egy vödörben hozta, ruhával körbebélelve.


2011. február 14., hétfő

Fonalshop játék

Kérlek szavazzatok a munkáimra 2011. február 21. éjfélig!!!
Először ennek az oldalnak a tetején kell megnyomni a tetszik gombot, aztán lehet csak a képek alá nyomni a tetsziket. (ha a képek alatt nem "tetszikelsz", nem érvényes a szavazat)
kislány kardigán
Szarvasos pulcsi,
csavart mintás sapka
beret sapka

Akinek nincs facebook oldala, e-mailben küldheti el a fotó számát az info@fonalshop.hu email-címre.
Nagyon köszönöm!!!

I-es album 65. kép:

I-es album 23. kép:


II-es album 2. kép:


II-es album 151. kép

2011. február 12., szombat

Első fonalam!

Íme, elkészült. Kézi orsóval, 1 nap alatt, 83 gramm fonal. Saját festésű tolnai előszálból fontam (egy pulóverhez azért maga a fonás is igencsak nagy munka lenne, ennyi idő alatt megkötöm. :)
Az eredménnyel elégedett vagyok. Nekem tetszik!



2011. február 11., péntek

Fontam

Végre ma meghozta a postás az orsót, amit Anett már hétfőn feladott.
Természetesen az első próbálkozásom nem egészen úgy sikerült, ahogy szerettem volna. A saját festésű rikker féle előszálból próbálkoztam, és túlfontam. Ha nem pörgettem meg annyira, akkor meg olyan előfonal szerű maradt. ???



Gyorsan belekötöttem! Kötni nagyon jó volt, de mivel csavarodott a fonal, így a kötemény is csavaros lett.


Ezért lenne jó a profi fonó csajokkal találkozni, hogy segítsenek!
Azért szorgalmasan gyakorlok, aztán talán...

2011. február 6., vasárnap

Harmadik díj

Természetesen most is Patrícia blogbarátnőmtől! :)


A díjjal járó kötelezettség az lenne, hogy 5 embernek adjam tovább.
De én akinek akartam, már adtam, viszont ilyet Valaki nem kapott tőlem, aki számomra nagyon fontos blogbarátnő, ő pedig Macus!!!
Macus és Patrícia fogadjátok tőlem szeretettel ezt a díjat, Ti vagytok az én blogbarátnőim, Veletek bármit meg tudok beszélni mindenféle szégyenkezés nélkül, természetesen nem csak kézimunkáról, ezért Ti lelki társaim is vagytok!
Ezért vedd úgy kedves Patrícia, hogy Neked én most visszaadom ezt a díjat!

És ezennel a díjak továbbítását én befejeztem! :)