2012. május 3., csütörtök

Napozókrém

Nagyon finom napozókrémet készítettem. Nem tudom hány faktoros, olyan 20-25-ös lehet.
Garantáltan tiszta, méregmentes alapanyagokat használtam. Remélem a napégéstől is megvéd bennünket.
Finom, lágy, könnyen kenhető a folyékony olajoknak köszönhetően.




Összetevők: shea vaj, kakaó vaj, dióolaj, sárgarépa olaj, tisztított víz, homoktövis olaj, méhviasz, titánium-dioxid, cink-oxid, E-vitamin, levendula illóolaj.

Shea vaj: Gazdag zsírsav-tartalma mellett sok A, E és F vitamint tartalmaz. Száraz, repedezett bőrre, ekcémára, pikkelysömörre "gyógyír". (forrás: sheavaj.hu)


Kakaó vaj:  igen nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat polifenolokat, köztük a két legfontosabb a catechin és az epicatechin. A hidegsajtolásnak köszönhetően a kakaóvaj polifenol-tartalma nem sérül, így kifejtheti antivirális, antibakteriális, rákellenes hatását. (forrás: sheavaj.hu)


Dióolaj: A dió tanninban, glucidokban, ásványi sókban és növényi nyákban gazdag, amelyek kiválóan tonizálják a tónusát, feszességét vesztett bőrt. A diólevél és zölddió-burok kivonata juglonban gazdagok, amely a bőr felső rétegében a bőr pigmentjéhez, a melaninhoz hasonló színpigmenteket hoz létre. E-vitamin-tartalma a bőrre tápláló, bőrvédő, egészségvédő hatású, késlelteti a bőr öregedését. (forrás: antalvali.hu, szaknaturolaj.hu)


Sárgarépa olaj: ráncosodó, idősödő bőrre, magas béta-karotin tartalma miatt kiválóan alkalmas A-vitamin képzéséhez.

Homoktövis olaj: bőrszabályozó, nyugtató, ránctalanító, kötőszövet erősítő, száraz, repedezett bőrre, pigmentációra. UV védő. Magas a béta-karotin tartalma.

Méhviasz: bőrpuhító, feszesítő, baktériumölő, nyugtató, gyulladást megakadályozó, antiallergén, sejtmegújító, UV elnyelő



Sajnos én nem igazán érzem a levendula olaj illatát, inkább a kakaóvaj "csoki illata" dominál.

Az biztos, hogy a shea-vaj, különféle ápoló olajok, mint pl. ligetszépe olaj, sárgabarackmag-olaj, cink-oxid felhasználásával Boginak is fogok készíteni popsi védőkrémet.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hűűűű,de ügyes vagy! Kész patikus:)