2010. szeptember 11., szombat

Felváltva varrok és kötök

Most éppen varrtam, méghozzá 4 melegítőnacit Csabikának, meg magamnak egy rég áhított szoknyát.
Mivel nem kaptam olyan szoknyát, ami nekem jól állt volna, így megvarrtam magamnak. Csak olyanok voltak a boltban, - ráadásul méregdrágán - ami csípőnél is ráncolt volt, még jobban kidobva az amúgy sem kicsi méreteimet. Az enyémen csak a fenekem alatt kezdődik a ráncolás, a csípő részen sima az anyag, így nem erősít. Ja, és nyári anyag kiárusítás volt, 30% lejött a 990 ft-os pamutvászon anyagból. 1,5 méternél nem ment  bele több. Barátnőmnek is fogok varrni ilyet, meg még nekem is kell ilyen anyag, mert beleszerettem.

Szóval a nacik: a kékeslilát már láttátok az előző bejegyzésemben Csabikán, az a bolyhos belsejű. Ez a szürke sima, de jó minőségű pamut.
Mindkettőből kettőt varrtam, annyit adott ki 1 méter anyag. Még maradt egy mellénykére való, de még nem volt kedvem szórakozni vele.


A hátuljába varrtam egy kis szatén címkét, hogy tudjam melyik a hátulja, bár hosszabbra vettem, mint az elejét, de fő a biztonság. :)


A szoknya:


Tollöltéssel körbehímeztem a fodrokat és az alját, nekem így jobban tetszik.


Készítettem olyan képet is, ahol rajtam van, de inkább nem tenném fel. Egyedül nem is tudtam jól lefotózni magam, majd megkérem Apát, hogy csináljon valami "sztárfotót". :)


Sajnos betegség terén nem javult a helyzet, én is lebetegedtem. Lázunk szerencsére nincs, de mindketten náthásak vagyunk (Csabika hálistennek már kevésbé, mint tegnap), picim köhög, nekem meg RETTENETESEN fáj a torkom, rég fájt ennyire. Kúrálgatom magunkat, talán gyorsan kikecmergünk ebből a deblából. :( Csabikám 3/4 11-kor magától elment aludni (ő, aki sose akar lefeküdni) és szépen el is aludt. Gondolhatjárok, hogy mennyire nem érzi jól magát!

Közben más miatt is fáj a szívem. Ma avatják Zalaváron, szülőfalumban a Milleniumi emlékművet. De az eső egyfolytában szakad, így nem érdemes elmennem a beteg kicsikémmel. Pedig kézműves vásár is van. Na, majd még meggondolom, ha felébred. Remélem délutánra eláll az eső.

1 megjegyzés:

Irenka írta...

Jó neked, hogy tudsz varrni. Klassz a szoknya és a naci is.