2010. szeptember 15., szerda

Kardigán numero mennyi is?

No. 6. A vitorlások kihajóztak a vízre, mind a nyolcan.



Már kiöblítettem (rendesen engedte a színét ez a fonal) és pihen az erkélyen. Majd ez is 3 nap alatt szárad meg, mint a natúr kardigán. De mennyivel puhább lesz, hajaj! A nyakát most kicsit máshogy csináltam, nem kötöttem olyan sokat és nem hajtottam vissza, hanem rövidpálcikákkal körbehorgoltam. Jobb így, kicsit magasabban áll, legalább nem lesz majd szabadon Csabikám nyaka, nem fázik meg olyan könnyen. Alig várom, hogy megszáradjon és ráadhassam!

Most fogtok röhögni rajtam! Képzeljétek, anyukámnak is nagyon tetszik a színátmenetes tolnai fonal. Szeretne magának a lilából kardigánt. Mondtam odaadom neki a fonalat, kösse meg. Neki nincs kedve. De az a poén az egészben, hogy neki vagy 4x ekkora kell. Névnapjára megkapja, ami december 24-én lesz. Addigra talán elkészül. De úgy döntöttem, hogy - ne dögöljek bele az unalomba - közben nekiállok magamnak
Ági vuk fonalából egy pulcsinak, méghozzá életemben először körben kötve. Majd meglátjuk mi lesz belőle.

Vasárnap már teljesen jól voltam, (szombaton döglődtem csak) kitettem magamért. Rengeteget főztem, és sütöttem. Isteni szilvásgombóc is készült tesómék hatalmas szilvájából, de arról nem készült fotó.

Helyette itt van egy kis egészséges és finom kókuszkocka.



A receptje egy közepes tepsihez:
Tészta:
- 60 dkg tönkölyliszt
- 7 dkg vaj
- 3 tojás
- 3 dl tej
- 2 kk szódabikarbóna
kb. 30 dkg méz

A tojást a mézzel kikeverjük, hozzáadjuk a vajat (jobb, ha felolvasztod, mert különben a méz miatt nehéz lesz szépen kikeverni). Lassan adagoljuk a tejet. A szódabikarbónálval elkevert lisztet is hozzáadjuk. Kivajazott, lisztezett tepsiben kb. 170-180 C°-on megsütjük (tűpróba).

Máz:
- 20 dkg méz
- 20 dkg vaj (én kevesebbet tettem bele)
- 5 ek kakaó, vagy karobpor
3 ek rum
4 ek tej
Vízgőz fölött felolvasztjuk, a kockára vágott tésztát beleforgatjuk, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.
Jó étvágyat hozzá!


2 megjegyzés:

Macus írta...

A kabátka most is jó. A sütit meg ki fogom tönkölyösen próbálni, mert a fehér liszt nem tesz jót nekem se.

nöné írta...

Jaj, ezek a kis falat kardik, amiket kötögetel, olyan nagyon aranyosak! Háááát, Anyukádnak biztos tovább készül majd, mind ezek a kicsik:o)
Süti guszta, imádom a kókuszkockát, csak csinálni ne nekem kelljen:o)